Isabel Coixet presidirà el jurat de la secció oficial Panorama

Desvetllem els jurats que escolliran les pel·lícules guanyadores del palmarès del DocsBarcelona 2023

Festival

Coneix els membres del jurats i els premis aquí

La cineasta Isabel Coixet serà la presidenta del jurat de la secció Panorama de la 26a edició del DocsBarcelona, que tindrà lloc del 18 al 28 de maig a la capital catalana. Reconeguda amb el Premi Nacional de Cinematografia per la seva extensa trajectòria i la Medalla d'Or a les Belles Arts, és autora d’una filmografia documental en la qual destaquen títols com Invisibles, Escuchando al Juez Garzón o la recent El Sostre Groc. Coixet també dona suport a la producció de projectes de directores novells per afavorir la visibilitat dels treballs dirigits per dones en el món del cinema.

La directora catalana estarà acompanyada de Johanna Von Websky, coordinadora dels festivals Première Brazil o Wassermusik, i integrada actualment al DOK.fest München; Saudde Cevallos, distribuidora de cinema de gènere i gestora de postproducció des de Tukurfilms, i Tue Steen Müller, consultor i crític documental danès, guardonat el 2022 amb un premi honorífic per la seva tasca a DocsBarcelona al llarg de 25 anys.

El jurat de la secció Latitud estarà integrat pel periodista cinematogràfic Javier Tolentino, director del documental Un blues para Teherán i amb una extensa trajectòria radiofònica i els cineastes Justin Webster (El fin de ETA, Muerte en León) i Raquel Marques (A casa que eu quero, Arreta).

Maria Besora, directora del curtmetratge Animal salvatge (2021), Marina Freixa, realitzadora i editora especialitzada en cinema documental i la incidència sociopolítica de l’obra audiovisual, i el director Pau García Pérez de Lara (Fuente Álamo, la caricia el tiempo, Bolboreta, mariposa, papallona) conformen el jurat de la secció DOC-U. El Jurat Jove Reteena estarà integrat pels estudiants de comunicació audiovisual Anna Borràs, Paula Cañeque, Mario Cervera, Laia Fiol i Silvia de Lera.

Un any més, tres responsables d’Amnistia Internacional Catalunya atorgaran un premi a la pel·lícula que, per la seva temàtica, millor s'impliqui en la defensa dels drets proclamats en la Declaració Universal dels Drets Humans i la llibertat d'expressió, a més de mostrar un alt valor cinematogràfic en la lluita per transformar la realitat. Alícia Artiaga, responsable d'Administració i Finances, Inés Grau, de l'àrea digital de captació de fons, i Quim Ruiz, abans tresorer i secretari del Comitè Executiu de l’entitat, seran els encarregats de fallar el premi en aquesta edició.