Barcelona, 5 de desembre de 2024.- La productora, directora i guionista Maria Colomer és la nova cap de programació i codirectora artística del DocsBarcelona. Colomer s’alia al capdavant de la direcció artística amb l’actual cap d’Industria, Èric Motjer, per liderar conjuntament la visió creativa i estratègica del DocsBarcelona.
D’aquesta manera, Colomer (Barcelona, 1994) agafa el relleu d’Anna Petrus, que ha exercit el càrrec de cap de programació i directora artística del DocsBarcelona des de 2023 amb propostes programàtiques valentes, diverses i compromeses.
La nova codirecció artística assumeix la tasca amb voluntat de proposar “un festival que no només destaqui per la seva qualitat, sinó que també esdevingui un espai inclusiu per a totes les veus i públics, des de l’especialització més rigorosa fins a la divulgació més accessible, abraçant tots els matisos entre aquests extrems.”
El nou tàndem treballarà, alineat i des de la complicitat, en el DocsBarcelona 2025, que del 8 al 18 de maig tornarà a portar a la capital catalana 10 dies amb les millors estrenes de cinema documental, en una edició que acollirà el programa d’Indústria (12-16 de maig), punt de trobada i referència del sector professional de la no-ficció al sud d’Europa, a més de diverses activitats paral·leles i visites de cineastes d’arreu del món.
Maria Colomer
Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va completar els seus estudis amb un Màster en Cinema i Mitjans a la Universitat de Copenhaguen. La seva carrera professional va començar a The Why Foundation de Dinamarca, on va treballar durant sis anys com a productora de la sèrie documental Why Stories, emesa a més de 100 països a través de canals com BBC World News. Paral·lelament, va col·laborar amb Nick Fraser a la plataforma documental Docsville com a assistent d’adquisicions.
Al llarg del seu recorregut professional, ha combinat el treball en producció amb la recerca i coordinació en documentals com Magaluf Ghost Town de Miguel Ángel Blanca, A Storm Foretold de Christoffer Guldbrandsen, i The Mole: Undercover in North Korea de Mads Brügger. També ha coescrit el seu primer llargmetratge de ficció, Les Perseides, estrenat al BAFICI el 2019.
El seu debut com a codirectora, el curtmetratge documental Diciotto, es va estrenar al Nordisk Panorama el 2020, i el seu segon curt documental The Painter's Room es va estrenar al Festival de Cinema de Màlaga 2024, i forma part del programa ShortCat.
En els darrers anys, ha treballat com a productora a Nanouk Films, on ha exercit de productora executiva de projectes com el documental Supernatural de Ventura Durall i el curt documental La desesperació de la pell de Mireia Vilapuig. També ha coordinat produccions com el telefilm Sis Nits d’Agost i la pel·lícula Quest.
Actualment, és productora executiva a Glia Films, una nova productora de creació fundada conjuntament amb Ventura Durall. A més, forma part de la junta de PROA i és vicepresidenta de ProDocs.