Campus DocsBarcelona celebra aquest 2022 una nova edició amb l'objectiu d'acompanyar durant l'any 2022 projectes de llargmetratge documental, en fase inicial, per a donar-los una dimensió internacional. La finalitat és orientar-los en el creixement, acostar-los al mercat internacional i donar-los les oportunitats perquè es financiïn i siguin grans pel·lícules.
Les activitats pròpies del Campus DocsBarcelona es realitzen online. L'idioma vehicular de les sesions serà el castellà.
Programa
En el primer mòdul, que tindrà lloc al maig, els projectes es formaran en estratègies de Pitch, amb Joan Gonzàlez; i en l'àrea legal i de drets audiovisuals, amb la Carlota Planas. També participarán en un taller de banda sonora amb Marta Sancho.
En el segon mòdul, els projectes s'endinsaran en el món del màrqueting, amb la consultora i asesora Angela Bosch; en festivals i mercats, amb la productora Marieke van den Berseelar; i en distribució internacional amb la Claudia Rodríguez, especialista en distribució.
A part, els projectes realitzaran durant l'any diferents tutories individuals per analitzar els punts dels projecte i anar millorant en el seu desenvolupament.
Consulta les bases complertes aquí.
Ampliació del Campus DocsBarcelona
Aquesta edició, gràcies a les noves ajudes del programa "Laboratorios e incubadoras de creación y desarrollo de proyectos audiovisuales" del ICAA, centrat en impulsar la creació audiovisual mitjançant el reforç de laboratoris, incubadores, residencies, el Campus DocsBarcelona creix en benefici dels projectes seleccionats en les edicions 2022 i 2023.
Durant l'últim trimestre de l'any es realitzaran tallers amb experts que formaran als participants en temes vitals per l’enriquiment del seu llargmetratge. Com maneres per fer una producció audiovisual sostenible, noves tècniques per generar experiències immersives en les pel·lícules i reflexions sobre els prejudicis inconscients en el sector audiovisual.
A la formació del Campus es suma, per l'edició 2022 i 2023, per aquells projectes més avançats, una beca d’extensió amb mentories individualitzades de muntatge i la participació a la nova sessió Pitch-Lab, davant de compradors internacionals, que tindrà lloc en el marc del festival DocsBarcelona 2023 i 2024.
Gràcies a l’impuls del programa “Laboratorios e incubadoras de creación”, s'han creat noves aliances amb altres festivals i empreses del sector audiovisual:
• Premi Doklab
En col·laboració amb Arena Comunicación, s’ha creat el Premi Doklab, que comporta l’intercanvi entre un projecte del Campus DocsBarcelona i un projecte de Doklab Navarra. El premi cobreix, a un projecte del Campus DocsBarcelona, les despeses de matrícula i allotjament a Doklab: 14 dies de residència inmersiva de formació per a documentalistes.
• Premi Punctum Sales
Dos projectes del Campus guanyaran el Premi Punctum Sales, en que aquesta agència de vendes els hi oferirà assessories per donar-los un impuls en la distribució de les seves futures pel·lícules.
• Festival Cine por Mujeres
S’incorporen noves masterclasses i trobades pel creixement professional dels realitzadors dins del marc de Cine por Mujeres de Madrid, festival que a més seleccionarà dos projectes per participar al Campus DocsBarcelona.
• Festival In-Edit
El festival In-Edit, especialitzat en cinema documental musical, també realitzarà una crida de projectes i n’escollirà un per participar al Campus DocsBarcelona.