People in a room doing a speed meeting

Neix FestDocsNetwork, una aliança de festivals europeus de documental en la qual s’integra DocsBarcelona

A més, es tripliquen els inscrits a les activitats d’Indústria i puja un 52% el nombre de finançadors

Indústria

Quatre festivals europeus de documental, DOCSBARCELONA, FIPADOC, MakeDox i DOK.fest München, acaben d’engegar una col·laboració estratègica per establir un pont d’anada i tornada entre quatre cinematografies europees: Alemanya, França, Espanya i els Balcans. FestDocsNetwork, impulsada i coordinada en el seu llançament per DOK.fest München, treballarà per reforçar l’impacte d’aquests festivals en la indústria i el públic, i garantir la internacionalització de les respectives cinematografies.

La col·laboració permetrà l’intercanvi anual d’un mínim de dues pel·lícules documentals d’aquests territoris entre els diferents festivals membres de la xarxa, una oportunitat que garanteix l’estrena de dues produccions espanyoles en aquests esdeveniments europeus de referència. La xarxa també facilitarà la circulació de directors i directores, professionals i experts pels quatre festivals (participant en Q&A amb el públic, classes magistrals, taules rodones, jurats, programacions o tutories) i l’intercanvi de coneixement sobre la gestió d’aquests certàmens, per tal d’enfortir l’ecosistema europeu del documental en temps difícils.

Un 52% més de finançadors en aquesta edició

Fent un primer balanç de l'àrea d'indústria d’aquesta secció: s'han triplicat els inscrits professionals i ha tingut un 52% de creixement en el nombre de finançadors que han confirmat la seva presència, entre els quals destaquen plataformes i televisions com Netflix (amb representants de Llatinoamèrica, Estats Units i Europa), HBO, Disney, Al Jazeera, Arte, Movistar+ o la NHK del Japó.

Les principals activitats professionals tindran lloc aquesta setmana, i inclouen un mercat de finançament de llargmetratges (Public Pitch, 26 i 27 de maig) i, per primer cop, un específic de sèries documentals en desenvolupament (Doc Series Forum, 26 al 28 de maig); una revisió i presentació de projectes en estat de rough cut (Rough Cut Pitch, 28 de maig) i prop de 500 reunions individuals entre directors i productors, d’una banda, i finançadors, commissioning editors i agents de vendes internacionals, de l’altra (Speed Meetings, del 26 al 28 de maig). En aquest últim apartat, 55 finançadors de 22 països coneixeran de primera mà 57 projectes de 24 països, tot un èxit de participació i internacionalització en una edició especialment arriscada, que ha apostat per traslladar el seu mercat a la finestra online.