ENTREVISTES · Elsa Kremser i Levin Peter parlen sobre "Space Dogs"

ENTREVISTES · Elsa Kremser i Levin Peter parlen sobre "Space Dogs"

Els directors ens presenten la pel·lícula "Space Dogs"

Festival

Laika, una gossa que malvivia als carrers de Moscou, va ser el primer esser viu en ser enviat a l’espai. Convertida en heroïna, el relat oficial va ocultar els cruels experiments que va patir i com va morir desintegrada a la atmosfera terrestre. Lluny de mitificar la guerra espacial entre l’URSS i els EUA, Space Dogs ofereix la versió oculta de la història, on centenars d’animals van prestar involuntàriament els seus cossos al servei de la ciència.

En aquesta terrorífica història, els humans cedeixen el protagonisme a dos gossos de carrer que malviuen a l’hostil Moscou actual, dues tortugues i un mico. Situant la càmera a l’altura dels ulls dels gossos, seguim les seves penúries per sobreviure, i en paral·lel descobrim amb incredulitat un material d’arxiu inèdit que mostra l’atroç experimentació amb animals en nom de la ciència i el progrés. Un homenatge a aquests animals i una contundent confrontació a l’antropocentrisme que ens fa reflexionar sobre si la fi justifica els mitjans.

Els directors, Elsa Kremser i Levin Peter, ens expliquen com van treballar amb les imatges d'arxiu, quan material van haver de descartar i com van treballar durant els mesos de muntatge de la pel·lícula.

La pel·licula s'estrena el proper divendres 22 de maig a les 20:00h a Filmin i estarà disponible durant 72 hores. Pots veure-la aquí.