ENTREVISTES · Helena Třeštíková parla sobre "Forman VS Forman"

Descobrm la pel·lícula amb la seva directora, Helena Třeštíková

Festival

Poques històries vitals amaguen tantes desgràcies i cops de bona sort com la del cineasta txec Milos Forman, guanyador de 13 Oscars amb Algú va volar sobre el niu del cucut i Amadeus. Materials d‘arxiu inèdits ens apropen a un delicat retrat que va més enllà de la simple biografia, és també una crònica excepcional sobre la història del segle XX. El magnetisme de Forman ens mostra una visió original del comunisme, l’American Way of Life i el procés d’independència de la República Txeca.

Nascut en un petit poble amb menys habitants que un gratacels, va quedar orfe durant l’ocupació nazi. Després de passar la infantesa entre asils i varies famílies d’acollida, va poder estudiar cinema i estrenar les seves primeres pel·lícules, que ben aviat van cridar l’atenció de la critica i de festivals de cinema internacionals. Després d’exiliar-se als EUA, on durant més d’un any va viure tancat i deprimit dins una habitació del famós Chelsea Hotel, poc s’imaginava que una trucada de Michael Douglas, actor i productor, li canviaria la vida per sempre. Una oportunitat única per descobrir la fascinant vida, plena de girs de guió de Hollywood, d’uns dels directors més carismàtics de la història del setè art.

La pel·lícula serà l'última estrena del DocsBarcelona 2020, el dissabte 30 de maig a les 20h, disponible a Filmin durant només 24 hores.