ENTREVISTES · Luis Ortas parla de "Constel·lació Comelade"

Coneix la pel·lícula a través del seu director

Festival

Artesà de la melodia, clàssic postmodern, compositor experimental, miniaturista del rock… Pascal Comelade no té una sola definició, la seva música tampoc. Companys de viatge i de creació com Pau Riba, Jaume Sisa o Miquel Barceló entre altres, formen una harmònica constel·lació que ens descobreix, de més a prop, el peculiar univers musical Comelade.

A la cruïlla entre mons musicals i culturals, les seves obres formen un conjunt irreductible i prolífer, en constant procés de construcció. Enamorat i hereu adoptiu de la Barcelona canalla i pre-olímpica dels anys 80, Pascal Comelade fa més de 40 anys que actua arreu del món. Fa un any, l’home de la “rauxa pausada” va decidir baixar dels escenaris. A través d’entrevistes amb el músic i fragments de les seves actuacions, ens apropem a la seva “galàxia instrumental” i ens converteix en testimonis privilegiats del seu procés creatiu, ja sigui sol o acompanyat. Lluny de ser un homenatge a la carrera d’un artista retirat, tot i fora dels escenaris, l’univers Comelade continua infinit, en constant creixement i construcció.

Luis Ortas, el director de la pel·lícula, ens explica com ha sigut retratar un artista tan polifacètic com el Comelade.

La pel·lícula s'estrena el 23 de maig a Filmin, la pots veure aquí, i si vols parlar amb el seu director, t'esperem al coloqui que farem via instagram live el diumenge 24 de maig a les 19h al compte de @docsbarcelona.