ESTRENA · Finestra de Cineasta

Us obrim aquesta finestra de cineasta a el que vam viure fa unes setmanes a tot el món

Festival

Fa 3 mesos va arribar un estat d’alarma que ens va obligar a deixar l’oficina des d’on sempre aixequem el DocsBarcelona. És en aquest context que s’ha cuinat aquesta edició: mirant de tant en tant per la finestra, per veure les poques coses que passaven en un món que havia quedat totalment aturat.

Creiem que és important recordar tot el que hem passat, per això hem demanat a directores i directors properes al DocsBarcelona que compartissin amb nosaltres com van viure aquest confinament més enllà de la finestra de la seva casa. Compartint els moments durs, i els moments bonics, i aquestes mirades cap enfora i alhora cap endins. Els vam demanar que en la mesura que poguessin i en les condicions que ja coneixíem, ens fessin arribar una peça audiovisual que reflectís aquest moment com només ho poden fer els documentals.

I ara, que sembla que tot va quedant enrere a poc a poc (inclosa aquesta nova edició del Festival que ja s’acaba) us presentem el recull d’aquestes peces, que a més hem tingut l’honor i el plaer d’endreçar i preparar per aquesta projecció digital amb l’ajuda del preuat director rus Victor Kossakovsky, de qui vam agafar la idea del projecte a través de la seva obra mestra, TISHE. És gràcies a la seva sensibilitat, i a la de l’Èric Motjer, la Laura Àlvarez, l’Ariadna Seuba, l’Anna Petrus, el Pepe Rodríguez, l’Alexandre Chartrand, l’Oscar Moreno i la Clare Wiekopf, dels cineastes amics que s’hi han prestat, que ara us podem obrir aquesta finestra de cineasta a tot el que vam viure fa unes setmanes a tot el món. Esperem que la gaudiu!