Raymond Depardon

Fotògraf i cineasta

Nascut el 1942, a l'edat de 12 anys va començar a fer fotografies de la granja familiar. Després de treballar com a reporter polifacètic a l'agència Dalmas a París, el 1966 va cofundar l'agència Gamma i va començar a fotografiar arreu del món. Juntament amb la seva tasca com a fotògraf, va començar a realitzar documentals. El 1978 es va unir a l'agència Magnum i va continuar amb el periodisme d'investigació fins el 1981. Fou honrat amb el Gran Premi Nacional de Fotografia el 1991 i va ser fundador de la productora Palmeraie et désert juntament amb Claudine Nougaret. El 1994 va guanyar el Premi César a Millor Documental pel documental Délits flagrants. El 2012, la seva pel·lícula co-dirigida amb Claudine Nougaret, Journal de France, es va presentar al Festival de Cannes.

Pel·lícules
Raymond Depardon i Claudine Nougaret

10e Chambre

Raymond Depardon i Claudine Nougaret filmen les audicions d'un tribunal de París que gestiona delictes menors.

Raymond Depardon i Claudine Nougaret

Journal de France

Ell fotografia França, ella redescobreix imatges inèdites: els seus inicis, els seus reportatges televisius arreu del món i retalls dels seus records.

Raymond Depardon

La Vie Moderne

A través d'una sèrie de retrats, Raymond Depardon es converteix en testimoni de les vides, valors i històries familiars dels agricultors.