Tània Balló
El caso Wanninkhof - Carabantes
Forma part de
El caso Wanninkhof - Carabantes

El caso Wanninkhof - Carabantes

Tània Balló

2021
88 min.
Espanya
Castellà i anglès
Subtítols: castellà

Un thriller d’investigació que, 20 anys després de l’assassinat de Rocío Wanninkhof i Sònia Carabantes, aborda els interrogants d’un cas que va commocionar la societat espanyola.

Fitxa tècnica

Mostrar
Direcció
Tània Balló
Producció
Brutal Media
Premiere
Mundial
Sinopsi

El documental revisa el cas judicial que es va desencadenar arran de l'assassinat de l'adolescent Rocío Wanninkhof el 1999. L'any 2001, María Dolores "Loli" Vázquez, parellade la mare de Wanninkhof, va ser condemnada per l'assassinat malgrat l'alarmant manca de proves. Va haver-hi un biaix homòfob en el judici celebrat amb un jurat popular? La innocència de Loli Vázquez va quedar demostrada quan les proves concloents d'ADN, fruit d’un segon assassinat, el de Sònia Carabantes, 4 anys més tard, van determinar que l’autor de l’assassinat havia estat Tony Alexander King, un delinqüent sexual de 32 anys d'edat amb un llarg historial criminal.

La directora Tània Balló aporta llum a un cas polèmic que va commocionar la societat espanyola. El film investiga el succés des de múltiples punts de vista i perspectives inèdites. El tractament sensacionalista dels mitjans de comunicació, violant tots els codis deontològics, va comportar una condemna pública de Dolores Vázquez sense respectar el dret la presumpció d’innocència.

Sobre la direcció
Tània Balló

Tània Balló

Directora

Tània Balló és directora i escriptora. Tant les seves pel·lícules com les seves obres literàries ten...

Pel·lícules relacionades