Tornem al setembre amb "Com jo vulgui"

La pel·lícula es projectarà en més de 70 sales de tot l'estat durant el mes de setembre

Docs del Mes

Com jo vulgui (As I Want) és l'estrena del mes de setembre. Després dels mesos d'estiu, tornem a les sales amb més ganes que mai i una pel·lícula que no et deixará indiferent. L'estrena a Barcelona serà el 2 de setembre a les 19:30h als Cinemes Girona. Després de la projecció comentarem la pel·lícula amb Meritxell Joan i Marisa Fernández. Meritxell Joan és directora de l’equip de treball de la Fundació de Dones Euromediterrànies, i doctora en estudis lingüístics, literaris i culturals, és investigadora i experta en temes de gènere, i Marisa Fernández és edvocada feminista en exercici des de 1985, especialitzada en drets de les dones, violències masclistes i Drets Sexuals i Reproductius. Ha estat Presidenta de Dones Juristes i actualment n’és la responsable de Debats i Formació.

Com jo vulgui de Samaher Alaqadi

La Primavera Àrab va portar esperança de llibertat i canvis; no obstant, sovint s’oblida que durant la multitudinària protesta del 25 de gener de 2011 a la plaça Tahrir del Caire es van produir salvatges violacions en grup. La indignació de les dones egípcies va desencadenar una gran protesta per defensar els seus drets. La directora Samaher Alqadi va estar a primera línia per capturar una revolta de les dones que va passar desapercebuda als mitjans de comunicació i ens ho explica en aquesta pel·lícula.

Més informació >

La directora

Samaher Alqadi és una veu emergent al cinema documental àrab. Les seves pel·lícules se centren en l'evolució de la situació de les dones i els artistes dissidents a l'Orient Mitjà. Criada al camp de refugiats de Jalazon a l'ocupada Cisjordània, Samaher va estudiar direcció cinematogràfica al High Cinema Institute, Egipte. Ara, presenta la seva pel·lícula "As I Want", un documental que espera que provoqui que moltes dones s'uneixin a la revolta.

Informació important: degut a les circumstàncies excepcionals provocades per la pandèmia de la Covid-19, les sessions es desenvoluparan sota les mesures sanitàries i de seguretat vigents. Consulta amb la teva sala per a qualsevol dubte.