"Mothers" la propera estrena del Docs del Mes

La pel·lícula es projectarà en més de 70 sales de tot l'estat durant el mes de desembre

Docs del Mes

Mothers és l'estrena del mes de desembre del Docs del Mes. Acabem l'any amb una pel·lícula colpidora, dirigida per la Myriam Bakir que ens mostra la injusta situació de moltes dones embarassades al Marroc, on si no estan casades, poden fins i tot ser empresonades. L’associació Oum El Banine combat aquesta injustícia amb coratge i tendresa. La pel·lícula s'estrena als Cinemes Girona de Barcelona el 2 de desembre a les 19:30h. Després de la projecció tindrem un col·loqui Faouzia Chaty Badou, llicenciada en filosofia, mare de dos filles i presidenta de l’associació de Dones Marroquines a Catalunya. Ha estat professora i mediadora intercultural en l’àmbit socio-sanitari. Durant tot el mes hi haurà projeccions en les més de 70 sales que formen part de la xarxa.

Mothers de Myriam Bakir

La legislació del Marroc tipifica com a delicte les relacions sexuals fora del matrimoni i una dona pot ser condemnada a presó si es queda embarassada sense estar casada. L’avortament també és il·legal, només està permès quan l’embaràs posa en risc la salut de la mare i l’home ha de donar el seu consentiment. Moltes dones joves es troben en una situació de vulnerabilitat i, sovint, no s’atreveixen a explicar l’embaràs a les seves famílies per por al rebuig. L’associació Oum El Banine, liderada per la carismàtica Mahjouba Edbouche, lluita contra una realitat injusta que és silenciada pels altaveus mediàtics del regne marroquí.

Més informació >

La directora

Myriam Bakir, de pares marroquins, va néixer i es va criar a París. Després d'haver dirigit dos curtmetratges a França, va dirigir el seu primer curtmetratge marroquí, Samia (1998). El seu primer llargmetratge Agadir-Bombai es va estrenar el 2011. Amb Mothers, Myriam Bakir realitza el seu primer documental.

La directora abandona la ficció i se centra en la realitat, la de les mares solteres al Marroc recolzades per Mahjouba Edbouche. La pel·lícula confronta l'acció d'aquestes últimes, el destí d'aquestes dones i la llei que les condemna.

Informació important: degut a les circumstàncies excepcionals provocades per la pandèmia de la Covid-19, les sessions es desenvoluparan sota les mesures sanitàries i de seguretat vigents. Consulta amb la teva sala per a qualsevol dubte.