‘Chile’ de Felipe Sigala, primer seleccionat del Campus DocsBarcelona 2024

El projecte ha estat premiat per Doklab Navarra i seguirà el seu desenvolupament al Campus DocsBarcelona

Indústria

El cineasta xilè establert a Barcelona Felipe Sigala ha estat seleccionat com a guanyador del Premi Campus DocsBarcelona 2024, després de presentar-se amb el seu projecte Chile a la residència immersiva per a documentalistes emergents Doklab Navarra. Aquest reconeixement li permetrà seguir el desenvolupament creatiu i el pla de finançament en el prestigiós Campus del DocsBarcelona, convertint-se així en el primer projecte seleccionat dels deu que participaran en aquesta edició.

En paraules del director…

El cineasta ha destacat que "Chile conté tots els paisatges del món dins de la seva extensió. En l'extrem sud, existeix un cartell que diu Benvinguts a la fi del món, i irònicament, si es fa un recorregut de l'extrem sud a l'extrem nord, es pot observar la història de la vida en el planeta terra, de principi a fi, amb l'ésser humà com a antagonista".

El també director del documental Nidal i productor del curtmetratge Concon ha afegit: “En el sud del meu país existeix l'aigua més pura del planeta. A mesura que anem pujant, es presenta l'ésser humà, sent cada vegada més invasiu, arribant així a paisatges desèrtics habitats plantes químiques, fins a arribar a llocs on la vida no pot existir."

Aquest intercanvi entre DocsBarcelona i Doklab Navarra és una realitat gràcies al conveni de col·laboració signat en 2022 i que ha permès el desenvolupament creatiu i la planificació de finançament dels projectes Taranta, Ana e mais ens i Annunaki.

Campus DocsBarcelona i l'aposta pel català

El Campus DocsBarcelona és un programa d'acompanyament de projectes de llargmetratge de no-ficció en fase de desenvolupament que té l'objectiu d'orientar-los en el creixement, acostar-los al mercat internacional i donar-los oportunitats perquè aconsegueixin finançament i es converteixin en pel·lícules de qualitat.

Els deu projectes seleccionats en aquesta edició, amb la qual es reafirma l'aposta i el compromís amb la versió original en català i les produccions procedents de Catalunya, tindran l'oportunitat de començar el programa amb una trobada presencial de quatre dies a Barcelona, del 5 al 10 de maig, amb les despeses d'allotjament pagades.

També rebran una acreditació professional per a assistir a les activitats del programa de Industry del DocsBarcelona 2024, que revelarà el seu programa complet a inicis d'abril.

Concretament, Campus DocsBarcelona garanteix el seguiment anual de tots els projectes seleccionats a través de tutories individualitzades i tallers grupals amb professionals de referència del sector, en els quals s'aborden qüestions relacionades amb estratègies de pitch, drets audiovisuals, màrqueting o distribució internacional, entre altres, buscant l'excel·lència.