Arriba el 25è aniversari del DocsBarcelona (del 18 al 29 de maig de 2022)

Arriba el 25è aniversari del DocsBarcelona (del 18 al 29 de maig de 2022)

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Cinema d’Aribau seran, enguany, la seu oficial de la vint-i-cinquena edició de DocsBarcelona que tindrà lloc del 18 al 29 de maig. Una edició que també es podrà seguir en línia per a tot l’Estat a través de Filmin.

Festival

• Premi d’honor A més, amb motiu d’aquesta 25a edició, s’impulsa la creació d’un premi honorífic, el Docs d’Honor; per reconèixer la carrera d’una personalitat rellevant en el món del cinema documental. Aquest 2022, el premiat serà el cineasta valencià, Llorenç Soler; pioner en el gènere i figura imprescindible del cinema documental independent.

El lliurament del Docs d’Honor es farà durant la cerimònia inaugural del Festival el 18 de maig. No obstant això, el dia abans – el 17 de maig – es realitzarà una sessió homenatge a l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya, amb la presència del cineasta i la projecció d’alguns dels seus curtmetratges.

• Quan inicia la 25a edició del DocsBarcelona? Serà el diumenge 15 de maig, a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de Mr.Landsbergis; l’última pel·lícula del cronista ucraïnès, Sergei Loznitsa.

Amb un extraordinari muntatge que combina arxius fílmics inèdits i testimonis de Vytautas Lansdsbergis, Loznitsa aconsegueix transmetre a la perfecció el relat sobre la independència de Lituània i l’esfondrament de l’URSS.

• DocsBarcelona com a referent: En aquest quart de segle, DocsBarcelona ha acumulat 1.677.249 espectadors, sumant el públic del festival, del Docs del Mes i d’altres projeccions en sala i en línia. A més, aquests últims dies ha rebut per la programació d’enguany, 508 pel·lícules provinents de 69 països.