Doc Around Europe
Doc Around Europe

Doc Around Europe és una xarxa de festivals europeus de cinema documental creada al 2020. L'objectiu comú de la xarxa és promoure la difusió de les obres de talent emergent del documental europeu i motivar el creixement professional i la connexió amb la indústria dels joves directors i directores.

El festivals que componen la xarxa són:

  • • DocsBarcelona (Espanya): principal festival i mercat de cinema documental a Espanya amb 25 edicions, més de 15.000 espectadors a cinemes, una secció educativa i un cicle anual de cinema a més de 70 sales.

  • DOK.fest München (Munic, Alemanya): principal promotor de la xarxa. És un dels festivals més grans de documental d'Alemanya, amb més de 30.000 espectadors a sales i un programa educatiu.

  • FIPADOC (Biarritz, França): és la primera cita anual del circuit de grans festivals internacionals de documentals. Al llarg de 8 dies reuneix més de 32.000 espectadors a les sales de cinema. Compta amb una sòlida trajectòria en la indústria i ofereix potents programes per a talents emergents.

  • MakeDox (Skopje, Macedònia del Nord): un festival amb 13 edicions i una cura especial per la narrativa cinematogràfica i el talent, amb una visió estratègica a a regió dels Balcans i amb forts vincles educatius.

  • Verzió (Budapest, Hongria): un Festival Internacional de Cinema Documental i Drets Humans que celebra la seva 19a edició, que aporta a la xarxa la visió de drets humans i l'impuls del talent.

Festivals que conformen la xarxa:
Amb el finaçament de: