Vitaly Mansky

Cineasta i productor

Vitaly Mansky. El 1982, Vitaly Mansky va començar els seus estudis a l'Institut Estatal de Cinematografia de Rússia (VGIK). El 1989, va realitzar la seva primera pel·lícula i, des d'aleshores, ha rodat més de 30 pel·lícules. Les pel·lícules de Mansky s'han presentat a més de 500 festivals internacionals de cinema, entre els quals es troben Cannes, Locarno, Sant Sebastià, Rotterdam, Karlovy Vary, Berlín, Amsterdam, Moscou, Oberhausen, San Francisco, Nyon, Munic, Toronto, Mont-real, Torí, Cracòvia, Rio de Janeiro, Yamagata, Lisboa i molts altres.

Ha rebut més de 100 premis a festivals, incloent dues vegades el Globus d'Argent al Millor Documental al Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary, el Colom de Plata a DOK Leipzig, el premi al millor director i el premi especial del jurat al Festival Internacional de Cinema de Tallin "Black Nights", el Gran Premi a Varsòvia, Jihlava, Estocolm, Trieste, Osca i Budapest, entre d'altres. La seva pel·lícula de 2018 Putin's Witnesses va ser nominada en la categoria de Millor Documental per l'Acadèmia de Cinema Europeu.

Les pel·lícules de Mansky s'han emès en els principals canals de gairebé tots els països europeus, així com al Japó, Austràlia, la Xina, el Canadà, Corea de Sud i altres països. Les pel·lícules produïdes per Mansky també han estat premiades en nombrosos festivals, inclòs el Premi IDFA el 2006, Le Grand Prix a Cinéma du Réel, el Colom de Plata a DOK Leipzig, entre altres premis.

Pel·lícules
Vitaly Mansky

Els testimonis de Putin

Com si es tractés de l’entrada a una nova era, el 31 de desembre de 1999 Rússia coneixia el seu nou president: Vladímir Putin.

Vitaly Mansky

Gorbachev. Heaven

Mikhaïl Gorbatxov té 90 anys i rep la visita del cineasta Vitaly Mansky. Manksy fa preguntes incisives i Gorbatxov respon amb bromes, poesia i cants populars.

Yevhen Titarenko i Vitaly Mansky

Eastern Front

Yeyhen i els seus amics s’ofereixen voluntaris al batalló de primers auxilis de la guerra d’Ucraïna filmada sense intermediaris i en tota la seva cruesa.