Victor Kossakovsky

Director

Victor Kossakovsky és un realitzador de documentals innovador que ha estat guardonat amb més de 100 premis en festivals nacionals i internacionals. La seva peculiar filmografia abasta molts temes diferents, però sempre explora la interacció de la realitat i els moments poètics.

Va començar la seva carrera cinematogràfica a l'estudi de documentals de Leningrad com ajudant de càmera, assistent de direcció i editor el 1978. Va estudiar guions i direcció a Moscou HCSF en 1986-1988. El 1989 va dirigir la seva primera pel·lícula Losev i, el 1992, el seu documental més famós, The Belovs, que va guanyar el Premi VPRO Joris Ivens, el Premi del Públic a IDFA i dotzenes d'altres premis en festivals internacionals de tot el món. El 2011, Vivan Las Antipodas! va ser seleccionada com la pel·lícula inaugural del Festival de Cinema de Venècia.

En moltes de les seves pel·lícules, com amb Aquarela, Kossakovsky ha estat simultàniament director, editor, cinematògraf i escriptor. Continua com a professor i mentor d'aspirants a cineastes i documentals a nivell mundial. Gunda, produïda per Joaquin Phoenix, és la seva última pel·lícula, estrenada a la Berlinale 2020.

Pel·lícules
Victor Kossakovsky

¡VIVAN LAS ANTÍPODAS!

Quin seria el camí més curt entre la metròpoli xinesa de Xangai i Entre Ríos, a l’Argentina? Una simple línia recta a través del centre de la Terra.

Victor Kossakovsky

Gunda

Un vívid retrat de la vida de Gunda i els seus porquets que ens retorna a la puresa del cinema dels orígens. Un film visionari de Victor Kossakovsky.