Valérie Delpierre

Productora

Valérie Delpierre crea Inicia Films al 2006 amb la voluntat de desenvolupar projectes de nous talents i parant una especial atenció a la projecció internacional. Des de llavors, ha produït nombrosos llargmetratges de ficció, documentals i curtmetratges.
Entre els seus últims projectes destaca B, de Bárcenas, òpera prima de David Ilundain, Premi Feroz Especial 2016; Estiu 1993, pel·lícula dirigida per Carla Simón, escollida per la Academia de Cine per representar a España als Oscar 2018 i premiada a la Berlinale 2017, on va rebre el Premi a la Millor Òpera prima; el curtmetratge Los desheredados de Laura Ferrés, que va guanyar els premis Goya i Gaudí en la seva categoria , i fou guardonat en la Setmana de la crítica de Cannes 2017 o GreyKey d’Enric Ribes, que va guanyar el premi al Millor Curtmetratge documental al Festival de Màlaga i DocumentaMadrid 2019.
Pròximament estrenarà en cinemes el primer llargmetratge de ficció de Pila Palomero, Las niñas, seleccionat a la Berlinale 2020. Així com el segon llargmetratge de David Ilundain Uno para todos, world premiere en el Festival de Miami, i el documental La flota de las índias, d’Antonio P.Molero.
En paral·lel, continua treballant en el desenvolupament dels nous projectes del seus autors com França Xica de Pilar Palomero, la Paca amb David Ilundain i Cantando en las azoteas d’Enric Ribes. També ha incorporat nous talents com Camila Moreiras, autora del curtmetratge experimental Sine Die o Alex Lora amb el projecte Mi casa en llamas.
També és membre actiu de les juntes de la Federació de productores PROA (vicepresidenta), de l’Acadèmia del Cinema Espanyol (representant de la Junta executiva de la especialitat de Documental) i de la European Film Academy (representant d’Espanya i Portugal).