Silvia Subirós

Directora

Sílvia Subirós (Figueres, 1983). Directora de cinema i professora de cinema documental. Va estudiar Guió i Direcció de Cinema i va obtenir un Màster en Documental de Creació (ECIB, Escola de Cinema de Barcelona). També és llicenciada en Economia (Universitat Autònoma de Barcelona) i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (Universitat de Barcelona).
El seu interès pel cinema del real i el seu desig d'experimentació formal la va portar a la realització de projectes documentals des d'un enfocament creatiu. El seu primer curtmetratge, la Edad del Sol (2010) va guanyar el premi al millor curtmetratge en el Festival Alcances de Cádiz i va obtenir el premi a millor direcció en la categoria Nova Autoria al Festival de Sitges (2010). També ha desenvolupat peces audiovisuals per a l'exposició El país dels cuiners en el Museu Empordà (2019), un projecte sobre l'evolució de la gastronomia catalana i el seu vincle amb un territori de fronteres. En 2021 va estrenar el seu curtmetratge Ca Gardell, codirigit amb Florencia Aliberti en els festivals Message to Man (Rússia) i Zinebi (Bilbao). Finalment, estrena el seu segon llargmetratge La Cuina dels Homes en el Festival de Màlaga.

Pel·lícules
Silvia Subirós

La Cuina dels Homes

Un relat alternatiu de la història de la cuina i l’anonimat de les dones a través d’El Motel, el restaurant que va portar la modernitat culinària a Espanya.