Shamira Raphaëla

Directora

Shamira Raphaëla (1982) és una directora biracial, de mare holandesa i pare de Curaçao, ella va créixer a Aruba. Després d'acabar el batxillerat al Carib, es va traslladar als Països Baixos on es va llicenciar en arts audiovisuals a l'acadèmia Artez d'Art i Disseny l'any 2006. Actualment resideix a Rotterdam, Països Baixos.
El seu documental debut Deal With It va ser una pel·lícula personal crua sobre patrons familiars destructius i amor incondicional, que va guanyar petits premis internacionals el 2015. Va guanyar el premi Karin de Bok Talent a l'IDFA 2018 pel desenvolupament del guió de Downfall of a Superwoman, una seqüela íntima de la seva primera pel·lícula.
El seu següent documental Lenno & the Angelfish explica la història d'un nen jove amb problemes de conducta. La pel·lícula va guanyar el premi al millor documental infantil a l'IDFA 2017 i va rebre el premi al millor documental europeu per a nens de l'Associació Europea de Cinema Infantil durant la Berlinale el 2019.
El 2019, Shamira va rebre el premi cinematogràfic més prestigiós d'Holanda, el Golden Calf al Festival de Cinema dels Països Baixos pel seu documental Daddy and the Warlord, la recerca de respostes d'una filla, ambientat a la Libèria esquinçada després de la guerra. Aquell mateix any també va estrenar un polèmic documental sobre l'auge del populisme de la dreta i la supremacia blanca als Països Baixos, anomenat Our Motherland.

Pel·lícules
Shamira Raphaëla

Shabu

Shabu té 14 anys i un carisma contagiós. Canta, balla i toca la bateria. Viu a De Peperklip, un famós barri de la perifèria de Rotterdam d’energia vibrant.