Salomé Jashi

Directora

Salomé Jashi va néixer a Tbilissi, Geòrgia el 1981. Primer va estudiar periodisme i va treballar com a reportera durant diversos anys. El 2005 va rebre una beca del British Council per a estudiar cinema documental a la Royal Holloway, Universitat de Londres.

Taming the Garden’ (2021), el seu darrer documental, es va estrenar a Sundance i al Forum de la Berlinale. El seu llargmetratge ‘The Dazzling Light of Sunset’ (2016) ha estat guardonat amb el premi principal en el Concurs Regard Neuf de Visions du Réel, així com a ZagrebDox, Jihlava IDFF, FIC Valdivia i altres festivals. El seu treball anterior ‘Bakhmaro’ (2011), realitzat en coproducció amb ma.ja.de. filmproduktion i MDR / Art, va rebre una menció honorífica pel seu jove talent documental a DOK Leipzig, va ser guardonat com el millor documental d'Europa central i oriental a Jihlava IDFF i va ser nominat per als premis Àsia Pacific Screen Awards i Silver Eye Awards.

Va ser becària de la beca Nipkow el 2017 i del programa DAAD Artists a Berlin el 2020.

Pel·lícules
Salomé Jashi

Taming the Garden

Et vendries un arbre centenari plantat per la teva besàvia? A quin preu? Una increïble història sobre l’antropocentrisme, l’abús de poder i el canvi climàtic.