Petra Seliškar

Documentalista i programadora

Petra Seliškar és una apassionada directora dedicada als documentals creatius i als petits plaers de la vida. Petra Seliškar (nascuda el 1978 a Ljubljana) és directora, productora, conferenciant, directora d’art de festival i programadora. Viu a Ljubljana, Eslovènia, i a Skopje, Nova Macedònia. Va estudiar direcció de documentals a l'Amsterdam Film Academy. Petra és llicenciada en Ciències Audiovisuals per la Universitat de Sheffield Hallam al Regne Unit. Va realitzar tres llargmetratges documentals (The Grandmothers of Revolution, Mother Europe, My World Is Upside Down) i en va produir molts més, tots ells amb nombroses gires de festivals, van guanyar premis internacionals i es van vendre a cadenes europees. El 2003 va fundar Petra Pan Film.

L’abril de 2010, Petra Seliškar va ser nomenada directora artística i programadora del Makedox Creative Documentary Film Festival a Macedònia, un dels festivals de documentals creatius únics de la regió, que la Petra ha convertit en un important punt de trobada creatiu de la indústria internacional de no ficció. És membre de la Xarxa de Distribució de Documentals dels Balcans, MOVING DOX, membre de l'Acadèmia Europea de Cinema, membre de DAY.

Treballa com a assessora i tutora, i ha format part de nombrosos jurats i comitès de selecció de festivals internacionals. Ha estat part activa del panorama del festival de cinema europeu. La seva empresa Petra Pan Film ha produït i coproduït més de 20 llargmetratges documentals, i sèries de ficció i documentals en els darrers 18 anys, tot rebent nombrosos premis internacionals.

La seva força creativa es pot veure als seus documentals The grandmothers of revolution, Mama Europa, My world is upside down, i a coproduccions com Mostar united, Perfect circle, 18Comidas, Days of madness, Beyond boundaries, Wonder when you’ll miss me...