Olivier Jobard

Director

Olivier *Jobard està representat per l'agència de fotografia M.I.O.P.

En 1990, als 20 anys, va ingressar a l'Escola de Fotografia Louis Lumière de París, on li van oferir unes pràctiques de fi de carrera en l'agència *Sipa Press. Després es va incorporar a l'agència *Sipa Press durant 20 anys.

Olivier va cobrir llavors nombrosos conflictes a tot el món: Croàcia, Bòsnia, Txetxènia, l'Afganistan, Sudan, Sierra Leone, Libèria, Costa d'Ivori, Colòmbia i l'Iraq, entre altres.

En 2000, va viatjar a *Sangatte, un camp francès per a immigrants il·legals. Allí va conèixer a afganesos, bosnians, txetxens... Tots eren sol·licitants d'asil que havien fugit dels seus països a causa de la guerra. Olivier havia anat a aquests països per les notícies, pels combats, per la guerra... Sense veure les conseqüències més àmplies.

A partir d'aquest moment, va decidir dedicar el seu treball als temes poc tractats de la migració. Amb massa freqüència es descriu als immigrants il·legals en xifres, se'ls mostra com un exèrcit de fantasmes, zombis, com a animals salvatges.

L'enfocament fotogràfic d'Olivier es va transformar en un treball documental a llarg termini centrat en històries humanes, acostant-se el més possible als migrants i romanent amb ells a llarg termini. Vol retratar-los com a éssers humans. És una manera de retornar-los la seva humanitat.

Per a això, Olivier ha decidit passar-se també a la filmació de documentals.

Pel·lícules
Claire Billet i Olivier Jobard

When I Grow Up

Quan les tropes russes van envair Ucraïna el 2022, les escoles van ser destruïdes. Gairebé un any després, tres joves ucraïnesos reprenen la seva educació.