Nuno Escudeiro

Cineasta

Nuno Escudeiro va cursar estudis de Mitjans a la Universitat d'Aveiro i Direcció de Cinema Documental a Zelig, Escola de Documentals de Bolzano, Itàlia.
Treballa en diferents camps de l’audiovisual, exposant tant a galeries com a festivals de cinema. Els seus curtmetratges de dansa experimental s'han projectat a diversos festivals de cinema nacionals i internacionals, com ara Directors Lounge 2013 a Berlín, CineDans 2013 a Amsterdam i Cinerail 2013, a París. El seu llargmetratge Moon Europa (2016) es va projectar a Dok.Fest Munich 2017 i Indielisboa 2017.
El 2012, va fundar el grup creatiu PostmodernSquare, membre de la xarxa Firestarter, en què participen 11 organitzacions europees que col·laboren en nous projectes per desenvolupar i millorar l'ús de l'art en diferents contextos socials recolzats per la Comissió Europea.
Durant els seus estudis a l'Escola de Cinema de Zelig, va dirigir diversos exercicis i pel·lícules, entre elles: Cròniques del vent i la quietud (2015), que retrata la institució dels controls fronterers per evitar que els refugiats viatgin d'Itàlia a Àustria i Alemanya ; i Moon Europa (2016), que treballa amb migrants que viuen a l'Àrtic europeu. The Valley és el segon llargmetratge documental.

Pel·lícules
Nuno Escudeiro

The Valley

Mentre milers de migrants intenten travessar la frontera francoitaliana, l’estat reprimeix les comunitats locals que els ajuden