Marco Spagnoli

Panorama

Nascut al 1970 a Nàpols, Italia. Marco és periodista, crític de cinema i televisió, escriptor i director, Marco Spagnoli treballa constantment en la indústria de l'entreteniment i els mitjans des que tenia 20 anys. És el cap de la divisió sense guió de Mia Market Italy i col·labora en diversos esdeveniments de cinema i televisió a tot el país. Com a director de documentals ha estat nominat tres vegades al premi de l'Acadèmia Italiana i ha guanyat una cinta de plata amb els seus documentals sobre la història del cinema. Moltes de les seves obres van ser premiades en festivals internacionals. Spagnoli és l'editor de Il giornale dello Spettacolo, la revista comercial més respectada d'Itàlia.

Va escriure el primer podcast per a Amazon sobre el cinema italià titulat Interno Giorno. Va escriure el primer podcast sobre l'exploració espacial per a Rai Radio 3 titulat Volare!
Imparteix classes de documental al Màster d'Escriptura, Luiss Business School, Roma. També és professor de periodisme cinematogràfic a l'Acadèmia de Cinema de Roma. Ha sigut nominat al MIA com a millor director adjunt.