Luiz Bolognesi

Director

Luiz Bolognesi va néixer el 14 de gener del 1966 a São Paulo. És un director i guionista guardonat. Als anys 80 i 90, va estudiar Antropologia Social i va viure i treballar com a docent a la comunitat indígena Pataxó a Bahía. El 2013, va escriure i va dirigir el llargmetratge d'animació Rio 2096 - A Story of Love and Fury, amb el qual va guanyar el primer premi al Festival de Cinema d'Animació d'Annecy i Millor Animació als Premis de l'Acadèmia Brasilera.

La seva segona pel·lícula com a director va ser el documental Ex-Shaman, selecció del Panorama de Berlín 2018, guanyador del Glasshüie Award i Menció Especial del Jurat, i guanyador del Premi de la Crítica a It's All True Doc Film Festival. Va escriure i va dirigir nombroses sèries documentals com: Lutas.doc (2010, TV Brasil), Educação.doc (2014, Globo), Guerras do Brasil.doc (2018, Nenlix) i l'inèdit Funk.doc.

Com a guionista de ficció, Bolognesi va escriure la sèrie de televisió Elis, nominada als Premis Emmy Internacionals a la Millor Minisèrie, i vuit llargmetratges per a directors brasilers, francesos i italians, seleccionats als principals festivals de cinema internacionals, inclòs Just Like Our Parents, que es va projectar el 2017 Berlinale Panorama.

Pel·lícules
Luiz Bolognesi

The last forest

A la selva amazònica de Brasil, el poble ianomami lluita contra l’amenaça dels extractors d'or. Una lliçó de resistència, mitologia i consciència ecològica.