Giedre Zickyte

Directora

Giedre Žickytė és un guardonada directora i productora de documentals lituana i cofundadora de la productora Moonmakers. Es va graduar amb un màster en Arts Visuals de l'Acadèmia d'Art de Vilnius el 2007. Les seves pel·lícules han estat seleccionades en nombrosos festivals de cinema internacionals com IDFA, Hot Docs, Visions du Réel...

Moltes de les seves pel·lícules han estat distribuïdes en sales i retransmeses per televisió internacionalment. Master and Tatyana va guanyar 4 Grues de Plata, els premis de l'Acadèmia de Cinema de Lituània, inclosos els premis a millor director i millor documental, i va ser seleccionada com una dels 10 talents de cinema documental del 2015 pel crític de cinema internacional Tue Steen Müller. Giedre va produir The Earth is blue es an orange d’Iryna Tsilyk, que es va estrenar a la Competició Mundial de Documentals Sundance 2020 i va rebre el Premi a la Millor Direcció.

Giedre és membre de l'European Film Academy, Lithuanian Filmmakers Union, exalumna de Berlinale Talent Campus, Sources2, CPH: DOX LAB, EURODOC i dok.incubator.

Pel·lícules
Giedre Zickyte

The Jump

El 1970, un mariner lituà va saltar del seu vaixell soviètic a un guardacostes dels EUA. El salt va provocar un conflicte colossal en plena Guerra Freda.