Gianfranco Rosi

Director

Gianfranco Rosi, nascut a Asmara, a Eritrea, de nacionalitat italiana i nord-americana, després de cursar estudis universitaris a Itàlia, es trasllada a Nova York i es gradua a la New York University Film School el 1985. El 2013 guanya el Lleó d'Or a Venècia amb Sacre GRA, la pel·lícula on explica la història de la gent, fins ara invisible, que viu al voltant del Grande Raccordo Anulare, la carretera de circumval·lació que envolta Roma. És la primera vegada que un documental rep el Lleó d'Or.

El 2016, Rosi guanya l'Ós d'Or a la Millor Pel·lícula al Festival Internacional de Berlín amb Fuocoammare, històries de l'illa de Lampedusa, sobre els seus habitants, pescadors i migrants. Mentre a Itàlia guanya el Globus d'Or italià, rep dues nominacions als premis David de Donatello i guanya un Nastro d'Argento, Fire at Sea (el seu títol internacional) portarà Lampedusa, una illa símbol de la migració, arreu del món en festivals i sales de cinema, tot obtenint un major reconeixement amb un guardó als Premis del Cinema Europeu i una nominació a l'Oscar al Millor Documental.

Pel·lícules
Gianfranco Rosi

Notturno

Una immersió sensorial a les ferides invisibles i als clarobscurs d’una guerra constant i sense fi, filmada a Iraq, Kurdistan, Síria i el Líban.