Fredrik Gertten

Director

Fredrik Gertten és un guardonat director i periodista amb seu a Malmö, Suècia, propietari i gerent de la productora WG Film, fundada l’any 1994. Anteriorment, ha treballat com a corresponsal i columnista estranger per a ràdio, televisió i premsa a Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa.

Avui combina la direcció cinematogràfica i la producció creativa a WG Film. Pel·lícules recents inclouen Big Boys gone Bananas!, estrena mundial a Sundance 2012, Bikes vs. Cars, estrena mundial a SXSW 2015 i Becoming Zlatan, estrena mundial a IDFA 2016. Les seves pel·lícules han arribat a públics de 100 països i als principals festivals mundials. A Suècia, la venda de plàtans FairTrade va passar a incrementar del 5 al 50% les seves vendes després del llançament de la pel·lícula Big Boys gone Bananas!.

A l’octubre del 2017, va ser nomenat doctor honoris causa per la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malmö en reconeixement al seu treball com a documentalista.

Pel·lícules
Fredrik Gertten

Push

Push és el nou documental de Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats.

Fredrik Gertten

Bicicletes vs Cotxes

La bicicleta s’erigeix com una poderosa eina per al canvi, però la indústria automobilística inverteix milions de dòlars cada any pels seus interessos.

Fredrik Gertten

Big Boys Gone Bananas!

Un film que reflexiona sobre la llibertat d'expressió, la llibertat de premsa i la importància d'explicar la veritat.