Francisco Forbes

Director

Francisco Forbes (Buenos Aires, 1984) treballa en la indústria cinematogràfica des de 2006. El seu primer llargmetratge documental, NIT SENSE FORTUNA (guanyador del FIDOCS al millor documental llatinoamericà), narrava la vida i mort de l'aclamat escriptor colombià Andrés Caicedo. Poc després van seguir LOST ALAMO, un retrat de la banda de narcotraficants Els Àlbers i SIT AND WATCH (Guanyador Best Mid Length Visions Du Reel 2016), en el qual sis escenaris quotidians es desenvolupen al Londres modern convocant idees sobre la representació, l'espectacle i el comportament humà. El seu últim documental és SCIENCE FICTION (2024), produït amb el suport del DFP de Sundance. La pel·lícula narra el viatge d'un inventor entrat en anys per a deixar enrere una obsessió de tota la vida, al mateix temps que s'enfronta a un trauma personal.
Com a muntador, ha col·laborat amb Danny Huston en THE LAST PHOTOGRAPH (Autonomous London) i Yaara Bou Melhem en UNSEEN SKIES (Participant, In Films), entre molts altres. El seu treball s'ha presentat en festivals internacionals de cinema com: Visions Du Réel, Clermont Ferrand, BAFICI, Mar del Plata, CPH:DOX, Docs MX, l'Havana, San Francisco IFF, entre altres.

Pel·lícules
Diversos directors

Science Fiction

Laurence Burton té un últim intent per assolir el seu somni de tota la vida: construir un avió alimentat exclusivament amb energia neta.

Francisco Forbes i Ferran Romeu

Science Fiction

En Laurence Burton té una última oportunitat per aconseguir el somni de la seva vida: construir una aeronau impulsada únicament amb energies renovables.