Carolina Ciuti

Comissària d'art

Carolina Ciuti (Pistoia, Itàlia, 1990) és comissària d'art contemporani i investigadora en el camp de les arts visuals i escèniques. És Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Florència (2009-2012) i ha cursat un Màster en Art Contemporani en el Sotheby's Institute of Art de Londres (2013-2015). Actualment ocupa el càrrec de directora artística del festival de videoart LOOP Barcelona, on ha començat a treballar com a comissària en 2015.

A LOOP, Carolina ha produït exposicions, cicles de cinema i performance d'artistes internacionalment reconeguts, com: Regina de Miguel, Agnes Meyer-Brandis, Aleksandra Mir, Muntadas, Steina i Woody Vasulka i Anton Vidokle. Ha estat comissària de les exposicions col·lectives I si veure era el foc (Filmoteca de Catalunya, Barcelona), Un dia em vaig creuar amb un meteorit (Fabra i Coats - Centre d'Art Contemporani de Barcelona), PRODUIR, PRODUIR, PRODUIT (Reial Cercle Artístic, Barcelona); dels projectes Francesca Banchelli: Before The Name (MACBA, Barcelona), TRANSEUROPE EXPRESS (OfficeCafé, Pistoia), i dels cicles de vídeo presentats per LOOP dins del marc de Cinéphèmère-FIAC Paris (edicions 2017, 2018, 2019).

Ha editat les publicacions I Have a Friend Who Knows Someone Who Bought a Vídeo, Once (LOOP Barcelona, Mousse Publishing, 2016) i Before The Name: a book on an itinerant performance project (RAM Editions, 2018). Ciuti és col·laboradora estable de la revista de cultura contemporània i economia La Maleta de Portbou, i contribueix sovint a la redacció dels catàlegs d'art per a l'editorial Istituto Italiano Edizioni ATLAS.

En 2017, ha cofundat el col·lectiu CRiB, amb el qual es dedica a crear projectes híbrids que abasten les arts visuals, el teatre i la performance. Ja sigui a través de l'escriptura, el comissariat o la recerca, tots els seus projectes denoten un interès profund per la noció de 'temps', per la seva representació en l'esfera filosòfica i cultural i per la seva influència en la narració de les identitats.