Boris Gerrets

Director

Boris Gerrets va ser un aclamat director de cinema amb seu a Amsterdam i Berlín. També va treballar com a assessor de guions, editor de pel·lícules i mentor de cinema universitari. Gerrets va ser guardonat amb el premi Aster el 2014 (Macedònia) i el premi Prins Bernhard Cultuurfonds el 2013 (Països Baixos). Va ser el fundador de pippaciné, una productora de pel·lícules que exploren la bretxa entre el fet fàctic i el seu significat poètic.

Gerrets va ser guardonat amb el Premi de Televisió Avança (Portugal, 2014) pel seu llargmetratge documental, venerat per la crítica, Shado'man (2014). La seva pel·lícula People I Could Have Been and Maybe Am (2010) va rebre elogis arreu del món, per part de jurats de festivals de cinema, la crítica i el públic per igual, i va guanyar 12 premis internacionals.

El 26 de març del 2020, poc després de completar Lamentations of Judas, Boris Gerrets va morir a l'edat de 72 anys. Amb la seva mort, el món del cinema perd un col·lega estimat per tothom i una persona especial.

Pel·lícules
Boris Gerrets

Lamentations of Judas

Membres de l’infame Batalló 32 de l’exèrcit sud-africà dels anys 70 i 80 donen la cara per primer cop i parlen de traïcions, remordiments i colonialismes.