Àngel Leiro

Director

Comença la seva carrera a Televisió Espanyola el 1982. El 1984 s'incorpora a l'equip fundador de Televisió de Catalunya (TV3).

S'especialitza en programes musicals i culturals, realitzant especials i documentals amb Joan Manuel Serrat «D'un temps d'1 País», Jarabe de Palo «Realitat o Somni», Vieja Trova Santiaguera «El Final no arribarà» entre molts d’altres.

També és responsble de sèries documentals sobre la Cançó Catalana, Flamenc o Foto-periodistes. Ha dirigit nombrosos documentals, entre ells: «Retrats de l'Ànima», retrobament de la foto-periodista Sandra Balsells amb protagonistes de la Guerra dels Balcans. «Xavier Vinader, periodista contra la Guerra Bruta», el primer periodista condemnat a set anys de presó en democràcia per denunciar la guerra bruta de l'Estat Espanyol. «Benvenutto Mr Gilliam», seguiment de la posada en marxa de l'òpera Benvenuto Cellini, de Terry Gilliam, al Gran Teatre de Liceu. «Àlbum de Postguerra», el foto-periodista Gervasio Sánchez torna a Sarajevo on, 25 anys abans, va fotografiar la vida i la mort durant el setge de la ciutat.

Pel·lícules
Àngel Leiro

Llum i llibertat

Una acció artística que va il·luminar 131 agulles a Montserrat, reivindicant el referèndum d’autodeterminació de 2017 a favor d’esdevenir una República Europea.