És el cas per exemple de les conferències que es realitzaran al CCCB. Amb motiu del 25è aniversari, aquestes estaran totalment obertes al públic.
La primera taula rodona presencial serà la de "cooperació a la pantalla". Una trobada, impulsada per l'Agència Catalana de Cooperació i Catalunya Film Festivals, on a través de la Fede.cat, ens podrem desprendre dels prejudicis inconscients i mals hàbits que existeixen a les pel·lícules quan es tracten temes de justícia global i drets humans; sovint es fan des del punt de vista occidental i no pas des de la visió de les persones que es vol retratar.
També, el mateix dilluns a la tarda, el públic podrà conèixer les tècniques narratives per fer un muntatge més profund; de la mà de Samuel Santana, editor de Netflix i Mark Edwards, director de la divisió a Europa de llargs documentals originals de Netflix.
No serà, però, fins dimecres, que es podrà descobrir, amb detalls, com és gravar una pel·lícula dins del metavers. El director de "We met in virtual reality" Joe Hunting, en diàleg amb Jordi Sellas, CEO de "Layers of Reality", explicarà com fer-ho en un estudi de cas.
L'última proposta presencial arriba dijous al matí amb ProDocs, on es presentarà la radiografia més àmplia sobre documentals espanyols que hi ha fins ara.
Per arrodonir la setmana, també hi haurà una conferència d'accés online: "el gènere en l'àmbit musical i audiovisual – experiències i reflexions". Les diferents participants explicaran les seves experiències al sector, cadascuna des de la seva àrea específica d'especialització; donant especial interès a l'àmbit documental.
Per poder participar de les conferències només s'ha d'omplir un formulari d'assistència que es pot trobar al web al costat de cada activitat.