DocsBarcelona presenta un nou equip de programació del festival

El festival DocsBarcelona arriba enguany a la 25a edició, que es celebrarà del 17 al 30 de maig de 2022 a Barcelona.

Festival

Enguany, Tue Steen Müller deixa el seu càrrec com a Cap de Programació després de vint-i-quatre anys treballant pel DocsBarcelona en diferents rols, tot i que continuarà vinculat a l’equip. Ell va ser qui, el 1997, va posar la llavor que va suposar la creació del DocsBarcelona.

Des d'aquí volem agrair la tasca de Tue Steen Müller durant tots aquests anys, cercant sempre els millors continguts per al DocsBarcelona, responsable d’haver-nos portat a la gran pantalla les grans pel·lícules documentals que hem anat descobrint edició rere edició i de fer brillar i créixer projectes i talent d’arreu del món.

https://docsbarcelona.com/storage/uploads/programacio-tue.jpg

Pol Roig Turró, esdevé el nou Director Artístic del festival. Documentalista i coordinador de l'equip de programació del festival des de 2018, Pol Roig ha estat estretament vinculat a DocsBarcelona en els darrers anys, i s’ha especialitzat en documental creatiu i gestió cultural. En la seva vesant com a documentalista, ha estat part de l’equip de producció de les darreres pel·lícules de Victor Kossakovsky, com Gunda i Demonstration.

Una altra novetat és la incorporació de l’australiana Brigid O'Shea com a programadora. Brigid ha estat durant anys la responsable d’industria del prestigiós festival DokLeipzig i recentment ha fundat la Documentary Association of Europe (DAE). Ha treballat com a tutora, programadora i moderadora en diversos festivals i mercats.

Nous canvis també en la programació de la secció DOC-U, en la qual Anna Petrus, cineasta, que compagina el seu treball creatiu amb la crítica cinematogràfica i la docència, s'encarregara de fer la tria de curtmetratges que participen en aquesta secció.

https://docsbarcelona.com/storage/uploads/programacio-novetats-22.jpg

La resta de l'equip de programació de DocsBarcelona està format per:

Marta Armengou, periodista especialitzada en cultura i cinema

Diego Mas Trelles, director d’indústria de DocsBarcelona i codirector del Festival Cine por Mujeres

Joan Gonzàlez Herrero, director executiu de DocsBarcelona

Martina Rogers Manzano, artista visual, especialitzada en tècniques plàstiques i creatives