Descobreix quines són les primeres pel·lícules de la 25a edició del Festival DocsBarcelona 2022

Queden només 45 dies perquè comenci el Festival DocsBarcelona d’aquest 2022. Algunes de les pel·lícules, però, ja les podeu conèixer amb més detall. Us les presentem a continuació:

Festival

- MIL INCENDIS (2021)

El film, de Saeed Taji Farouky, ha estat premiat en festivals com l’IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) l’any 2021 i el FIPADOC (International Documentary Festival) l’any 2022. Enguany participa a la secció de Panorama amb un emotiu retrat d’una família de Myanmar que sobreviu extraient manualment petroli.

També la secció Latitud comptarà amb tres joies del gènere documental.

- PARAÍSO (2021)

En el nou film de Sergio Trefaut, es fa un cant a la vida a través de la història d’una comunitat que decideix reunir-se a la plaça per cantar i trencar així, amb un món frenètic marcat per la bretxa digital entre generacions i estaments socials. Guardonada amb el Premi Documental Musical 2022 en el FIPADOC (International Documentary Festival), entre d’altres, Paraíso es converteix en la segona pel·lícula anunciada per aquesta edició.

- ROBIN BANK (2021)

Un thriller íntim sobre Enric Duran, que ens fa dubtar sobre on són els límits entre la legalitat i la legitimitat. El film, d’Anna Giralt, mostra a l’activista català com un Robin Hood del segle XXI. A partir d’un robatori als bancs -que Duran porta a terme durant la crisi del 2008- l’espectador descobreix com aquests diners (mig milió d’euros) es converteixen en una donació per a projectes socials.

- EL VENT QUE ENS MOU (2021)

Realitzada per Pere Puigbert, la pel·lícula El vent que ens mou ha guanyat, el Premi Documental Espanya al Festival Internacional de Cine de Valladolid, aquest 2021. L’autor ens mostra la cultura de l’Empordà a través de la força universal de la naturalesa. En especial, amb el vent, que connecta els habitants d’aquest petit territori del nord-est de Catalunya.

Aquests i molts més, són els títols que podreu conèixer des d’ara fins al pròxim 20 d’abril, a través de totes les nostres xarxes socials. A més, també anunciarem altres continguts relacionats amb aquesta edició del Festival, que enguany celebra el seu 25è aniversari. Estigueu molt atents!