Ens complau anunciar que, gràcies a les ajudes del programa “Laboratorios e incubadoras de creación y desarrollo de proyectos audiovisuales” del ICAA, centrat a impulsar la creació audiovisual, els Campus del DocsBarcelona creixen en benefici dels projectes seleccionats en les edicions 2022 i 2023.
Aquesta ampliació consisteix, primerament, en noves activitats exclusives per les directores i directors del Campus DocsBarcelona i del Campus DOC-U Nou Talent. Durant l’últim trimestre de l’any es realitzaran tallers amb experts que formaran als participants en temes vitals per l’enriquiment del seu llargmetratge. Com maneres per fer una producció audiovisual sostenible, noves tècniques per generar experiències immersives en les pel·lícules i reflexions sobre els prejudicis inconscients en el sector audiovisual.
Seguint amb la col·laboració que es va iniciar amb Netflix durant la darrera edició del DocsBarcelona, una selecció de 6 projectes de l’edició 2023 dels dos campus exploraran diferents possibilitats narratives d’edició gràcies al taller “Un altre muntatge és possible”.
El programa Campus DocsBarcelona, que acull i orienta a projectes de llargmetratges documentals en fase inicial de desenvolupament suma, a més a més, per l’edició 2022 i pel 2023 per aquells projectes més avançats, una beca d’extensió amb mentories individualitzades de muntatge i la participació a la nova sessió Pitch-Lab, davant de compradors internacionals, que tindrà lloc en el marc del festival DocsBarcelona 2023 i 2024.
També gràcies a l’impuls del programa “Laboratorios e incubadoras de creación”, s’han creat noves aliances amb altres festivals i empreses del sector audiovisual. En col·laboració amb Arena Comunicación, s’ha creat el Premi Doklab, que comporta l’intercanvi entre un projecte del Campus DocsBarcelona i un projecte de Doklab Navarra.
D’altra banda, s’incorporen noves masterclasses i trobades pel creixement professional dels realitzadors dins del marc de Cine por Mujeres de Madrid, festival que a més seleccionarà dos projectes per participar al Campus DocsBarcelona. El festival In-Edit, especialitzat en cinema documental musical, també realitzarà una crida de projectes i n’escollirà un per participar al Campus DocsBarcelona. Per últim, dos projectes del Campus guanyaran el Premi Punctum Sales, en que aquesta agència de vendes els oferirà assessories per donar-los un impuls en la distribució de la seva futura pel·lícula.
El Campus DOC-U New Talent s’internacionalitza. Les directores i directors participants podran optar al Premi Doc Around Europe, per viatjar a un dels 4 festivals de cinema documental integrants d’aquesta xarxa (FIPADOC a França, DOKFEST MUNICH a Alemanya, MAKEDOX a Macedònia del Nord i VERZIÓ HUMAN RIGHTS FILM FEST a Hongria). De la mateixa manera, la secció DOC-U del DocsBarcelona acollirà talent internacional procedent dels festivals de la xarxa.
El director del DocsBarcelona ha manifestat que “estem molt il·lusionats amb aquesta ampliació i impuls rebut a través dels ajuts “Laboratorios e incubadoras de creación y desarrollo de proyectos audiovisuales” del ICAA, que permetrà donar noves oportunitats de creixement al talent i als projectes de cinema documental dins dels campus del DocsBarcelona.”