Sabíem que, més aviat o més tard, la intel·ligència artificial (IA) arribaria a les nostres vides. El que potser no imaginàvem és que ho faria a una velocitat i una força inusitades. L’educació i la creació de continguts documentals no s’escapen dels seus efectes. Com viu la docència i el món audiovisual aquesta nova realitat? És una amenaça o una oportunitat?.
Comunicació i educació tenen per objectiu la formació i la informació, necessiten de la recerca de continguts per crear els seus relats, les seves històries, i comparteixen una finalitat: despertar l’interès dels seus receptors. No hi ha cap dubte que la IA té un camp de cultiu immens per conrear en els dos àmbits.
Tres persones expertes en el camp de la tecnologia, l’educació i el món audiovisual xerraran amb nosaltres per apropar-nos la IA al nostre coneixement. Si la tecnologia ens ofereix noves eines, com més aviat les coneguem , millor les aprofitarem.
Un exemple: qui diu que aquest text no ha estat redactat amb intel·ligència artificial?
Moderador:
Pere Arcas: responsable del grup pedagògic nextus
Ponents:
Karina Gibert: catedràtica en Data Science & Artificial Intelligence i Directora del centre d'investigació Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC)
Miquel Àngel Prats: mestre, Psicopedagog i Doctor en Pedagogia.
Anna Manso: guionista, escriptora i comunicadora.