Master Class amb el muntador Niels Pagh Andersen

El muntador nominat a l’Oscar presenta una cita virtual molt especial

Accés lliure
Esdeveniment
Dates
22 de maig 2020 16:00 — 17:30
Descripció
Niels Pagh Andersen haciendo una conferencia.

Enguany, el DocsBarcelona 2020 online presenta una cita virtual molt especial: el muntador danès Niels Pagh Andersen obrirà la seva caixa d’eines des de la seva sala d’edició amb consells, trucs i mètodes que ens mostraran com enfoca el seu propi treball com a muntador de pel·lícules.

No et perdis la oportunitat de poder conèixer de més a prop la feina de Niels Pagh Andersen, que participa aquest any en una conversa amb el cap de programació del festival, Tue Steen Müller. Els dos profunditzaran sobre el poder més important del cinema: explicar històries en corbes emocionals; entre paraules; dins o entremig de les pauses que es complementen amb imatges i sons.

Niels Pagh Andersen forma part de l’equip de Songs of Repression (Marianne Hougen-Moraga i Estephan Wagner, 2019) i Vivos (Ai Weiwei, 2019), dos documentals que es presenten en exclusiva al DocsBarcelona 2020 online.
Niels Pagh Andersen ha treballat com a muntador de cinema des de 1979 i ha participat en més de 250 pel·lícules. Entre els seus treballs més coneguts es troben els documentals The Act of Killing i The Look Of Silence dirigits pel multi premiat Joshua Oppenhaimer (ambdós projectats al DocsBarcelona en edicions anteriors i nominats als Oscar a Millors Documentals); l’epopeia d'acció Pathfinder de Nils Gaup, també nominat a l'Oscar a la Millor Pel·lícula estrangera; el drama de Jan Troell Everlasting Moments, que va rebre una nominació al Globus d’Or; la nominada als Emmy Prostitution Behind the Veil; l'exploració sobre el conflicte txetxè 3 Rooms of Melancholia de Pirjo Honkasalo i la producció de Disney Shipwrecked. També ha col·laborat amb anterioritat amb Ai Weiweien el documental Human Flow.

Andersen ha impartit classes a escoles de cinema i universitats de tot el món i és professor de muntatge a la The Norwegian Film School. El 2005 va guanyar el prestigiós premi a la seva trajectòria, The Roos Prize, que atorga a l’Institut de Cinema Danès per la seva destacada contribució en la realització de documentals.

Idioma de la sessió: Anglès

Moderador:
Tue Steen Müller

Tue Steen Müller

Consultor artístic

Va treballar en curtmetratges i documentals durant més de 20 anys al Danish Film Institute. Cofundad...

Amb la col·laboració de:
Inscripcions
Gratuïta
La conferència estarà disponible online a DocsBarcelona&Me
Inscriu-te