Els festivals Cine Por Mujeres Madrid i In-Edit seleccionen tres projectes per al Campus Labs DocsBarcelona

La primera persona intersexe, una diva de la cançó lleugera o una dona trans que burla el sistema són les tres històries seleccionades.

Indústria

Com en altres edicions, el Festival Cine por Mujeres Madrid i el Festival de Cinema Documental Musical In-Edit han seleccionat alguns dels projectes que podran participar al Campus Labs DocsBarcelona d’enguany.

Projecte seleccionat pel Festival In-Edit

En el cas de l’In-Edit, el projecte seleccionat ha estat ‘Alexina B.’, d’Alexis Borràs Izquierdo. Explica la història de Raquel García-Tomás, una dona jove i de classe treballadora que aconsegueix ser la segona dona compositora a representar una òpera a la sala gran del Gran Teatre del Liceu.

Ho fa recuperant les memòries d’Alexina B., primera persona en la història a ser reconeguda com a intersexe. L’òpera està inspirada en la història d’Adélaïde Herculine Barbin, també coneguda com a Alexina B., una persona intersexe nascuda a França l’any 1838.

Projectes seleccionats per Festival Cine Por Mujeres Madrid

El Festival Cine Por Mujeres Madrid, de la seva banda, ha seleccionat dos títols perquè es desenvolupin en el laboratori anual del DocsBarcelona.

En primer lloc, ‘Ana e mais nós’, de María Yáñez. El projecte parla d’Ana Kiro, que va forjar el seu estatus de diva popular als anys 80 recorrent diferents revetlles per Galícia i actuant davant de milers de persones a Europa i Amèrica Llatina. Es tracta d’un assaig cinematogràfic sobre el poder emocional de l’anomenada “cançó lleugera” en una cultura minoritzada i marcada per l’emigració.

L'altra projecte arriba de Mèxic. ‘En Vuelo’, de Daniela Uribe, es troba entre el documental i la ficció i narra, a través de les veus de sis actrius transgènere, la història d’Ali, una dona trans que va decidir reconstruir la seva identitat burlant el sistema per treballar com a auxiliar de vol en una famosa aerolínea comercial.

Aquestes tres pel·lícules se sumen a la seleccionada per Doklab Navarra, ‘House of Anunnaki, Vogue y Libertad’, d’Iker Oiz,.

El 2 de març es faran públics la resta de projectes seleccionats per participar al Campus Labs, el laboratori de formació del DocsBarcelona que durant un any acompanyarà les pel·lícules i els seus creadors i creadores perquè es converteixin en grans documentals.