Ja tenim el primer projecte que participarà al Campus Labs DocsBarcelona. Et pots apuntar fins al 13 de febrer!

‘House of Anunnaki, Vogue y Libertad’, d’Iker Oiz, ha estat premiat per Doklab Navarra i continuarà el seu desenvolupament al Campus Labs DocsBarcelona

El cineasta de Pamplona Iker Oiz, que ha participat en la residència immersiva per a documentalistes emergents Doklab Navarra, ha estat el guanyador del premi Campus Labs DocsBarcelona. Aquest guardó permetrà que continuï el seu desenvolupament creatiu i el pla de finançament en el prestigiós campus del DocsBarcelona.

“Estic súper emocionat! Serà una gran experiència i una oportunitat per fer créixer la pel·lícula”, exclamava el director després de saber que havia estat escollit pel Campus Labs.

Aquest és el primer projecte seleccionat dels 10 que participaran a la cinquena edició del Campus Labs DocsBarcelona. La convocatòria continua oberta fins al 13 de febrer. Si vols més informació o inscriure't, pots fer-ho aquí.

‘House of Anunnaki, Vogue y Libertad’

El projecte documental 'House of Anunnaki, Vogue y Libertad', retrata les realitats i vivències de la juventut LGBTIQ+ a Pamplona, davant una societat encara molt tradicional i normativa. Ho fa a través del ball, concretament del vogue, una eina que els permet trobar un lloc de pertinença. Un grup de joves crea una “House of Vogue” una casa de ball, gràcies a la qual creen comunitat. Els esdeveniments en els quals ballen, competeixen i socialitzen, són espais físics però també emocionals que els permeten crear una xarxa i una família per empoderar-se i alliberar-se.

“El vogue és un ball singular que va néixer a la comunitat LGTB+ racialitzada de Nova York. Però no és només un ball, és molt més; és una cultura i una comunitat", afegeix Oiz.

Segons Pablo Iraburu, d’Arena Comunicación, promotora de Doklab Navarra, ”El projecte d’Iker Oiz té tots els elements que uneixen DocsBarcelona i Doklab Navarra: una història poderosa, d'impacte social, amb personatges interessants, qualitat i compromís. És una pel·lícula viva: Iker Oiz la va fer créixer durant la residència de Doklab a Navarra, la ha continuat rodant i estem segurs que la farà madurar al Campus Labs DocsBarcelona”.

Aquest intercanvi entre DocsBarcelona i Doklab Navarra és una realitat gràcies al conveni de col·laboració que es va signar l’any passat i que també ha permès que el projecte del Campus ‘Taranta’, de Samuel Nacar y Santi Donaire, pugui participar en la present edició del Doklab Navarra.