Aquest octubre a sales "El retorn, la vida després de l'ISIS"

La pel·lícula es projectarà en més de 70 sales de tot l'estat durant el mes d'octubre

Docs del Mes

El retorn, la vida després de l'ISIS és l'estrena del mes d'octubre. La dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat ens fa fer-nos preguntes difícils. L'estrena a Barcelona serà el 7 d'octubre a les 19:30h als Cinemes Girona. Després de la projecció comentarem la pel·lícula en un col·loqui moderat per la periodista Txell Feixas amb l'Alba Sotorra, directora de la pel·lícula i la Júlia Parés i la Mar Garró, de l'equip del film.

El retorn, la vida després de l'ISIS d'Alba Sotorra

L’accés exclusiu d’Alba Sotorra al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria, ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels fills però rebutgin que les mares puguin tornar? La directora catalana s’esforça per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.

Més informació >

La directora

Alba Sotorra Clua (Reus, 1980) és directora i productora de cinema documental catalana. Les seves pel·lícules tracten temes contemporanis controvertits que involucren visions contraposades del món, relacionats amb conflictes polítics, socials i humans de l'actualitat. El seu treball se centra sobretot en les històries humanes que reflexionen, des d'una perspectiva de gènere, sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat. Expliquen històries basades en personatges amb una forta narrativa, per un públic tant nacional com internacional.

L’Alba ha treballat a Síria, Afganistan, Corea, Bòsnia, Cuba, Estats Units, Guatemala, Anglaterra, Iran, Pakistan, Puerto Rico i Qatar, i ha viscut llargues temporades a l'Orient Mitjà. Les seves pel·lícules s'han estrenat a festivals internacionals com Hot Docs, Shanghai International Film Festival, Karlovy Vary i Seminci.