'¿Qué le pasó al rey de los delfines?', un projecte de Campus DocsBarcelona produït per Netflix

El documental és un clar exemple de la projecció internacional a la que pot arribar un projecte que passa pel Campus del DocsBarcelona

Indústria

'¿Qué le pasó al rey de los delfines?' era encara un projecte documental quan va arribar al Campus DocsBarcelona l'any 2019 de la mà dels seus dos directors i guionistes, Luis Ansorena Hervés i Ernest Riera. Gràcies al laboratori, van aconseguir donar-li el lloc que ocupa avui: un documental original de Netflix amb projecció internacional que es pot veure a una de les plataformes més importants del món.

La pel·lícula, seleccionada al festival IDFA, va participar també als Speed Meetings del DocsBarcelona Industry 2020 i va aconseguir així ser produïda per Mark Edwwards, de Netflix, i Marieke van den Bersselaar, de Polar Star Films. Van den Bersselaar és a més una de les professores del Campus, amb dues sessions de taller: “Aprèn a captivar amb el teu pitch” i “Aprèn com fer una estratègia de festivals." També participarà en el CampusLabs d'enguany, que ja té el seu període d'inscripcions obert i que compta amb moltes novetats i a un preu reduït.

'¿Qué le pasó al rey de los delfines?'

La pel·lícula ens parla de l'entrenador de dofins espanyol José Luis Barbero i els aconteixements que van culminar amb el seu suïcidi l'any 2015. El protagonista va ser gravat en el parc aquàtic de Marineland maltractant uns dofins i a partir de la difusió d'aquestes imatges, la seva carrera es va ensorrar i ell va acabar traient-se la vida.

Ansorena i Riera han treballat quasi set anys en el documental i han tingut accés a fonts mai publicades. Retraten les conseqüències dels linxaments a xarxes socials i mostren, tot i que no hi aprofundeixen (com sí que van fer ‘Blackfish’ i ‘The Cove’ en el seu dia), el maltractament animal i el tèrbol negoci dels aquaris de dofins, en els quals s'explota els cetacis per un benefici econòmic, tenint-los en condicions lamentables i privant-los de llibertat.

El documental es pot veure a Netflix i tens el tràiler aquí.