Quatre pel·lícules del DocsBarcelona nominades a la shortlist dels Oscars 2023 a millor documental

Les seleccionades han estat 'Fire of Love', 'Navalny', 'The Territory' i 'A House Made of Splinters'.

Bones notíces pel DocsBarcelona. Quatre de les pel·lícules que han participat del festival han estat nominades a la shortlist dels Oscars 2023 a millor documental. Els films han estat escollits d'entre 144 cintes d'aquesta categoria. Tres de les pel·lícules, 'Fire of Love', 'Navalny' i 'The Territory' van ser projectades al DocsBarcelona 2022 i una d'elles, 'A House Made of Splinters', va participar de les activitats d'Indústria. Estar nominada a la shortlist dels Oscars és el pas previ a la nominació definitiva dels premis atorgats per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques. La llista final se sabrà el 24 de gener.

'Fire of Love', de Sara Dosa

Aquesta pel·lícula explica l'apassionant història d'amor de la Katia i el Maurice. Junts van compartir un amor volcànic i juganer viscut al límit. Va ser la guanyadora del Premi Docs a Millor Pel·lícula 2022.

'Navalny', de Daniel Roher

'Navalny' va ser l'encarregada d'inaugurar el Festival DocsBarcelona 2022. Un retrat inèdit d’Aleksei Navalny, el principal opositor de Putin, que el 2020 va ser enverinat a Sibèria. La càmera del director captura moments d’impacte que revelen el coratge de Navalny per assumir riscos personals i lluitar fins al final en la denúncia de la corrupció del govern de Putin.

'The Territory', d'Alex Pritz

Aquesta pel·lícula va ser la guanyadora del Premi Amnistia Internacional de Catalunya 2022, que s'entrega en el marc del Festival DocsBarcelona i que reconeix documentals que per la seva temàtica s’impliquin en la defensa dels drets humans.

'The Territory' ens proposa un viatge al Brasil al costat del poble Uru-eu-wau-wau, que veu com una xarxa d’agricultors destrossa el seu territori per crear-hi camps de conreu amb el suport de Bolsonaro. El Bitaté i la Neidinha formen un grup de defensa indígena per lluitar contra l'abús de poder i defensar casa seva. El film també va rebre el Premi del públic al festival de Sundance 2022.

'A House Made of Splinters', de Simon Lereng Wilmont

En un racó de l'est d'Ucraïna hi ha un refugi per a nens i nenes que han estat trets de casa seva i separats dels seus progenitors. 'A House Made of Splinters' segueix tres infants que no saben quin serà el seu destí mentre un grup de treballadors socials fa que la vida d'aquests petits sigui millor. La pel·lícula va participar en l'activitat de finançament de projectes en desenvolupament, Public Pitch, de l'any 2020.