Obrim la inscripció de curtmetratges per al DOC-U Campus Nou Talent!

Es podran presentar curtmetratges documentals fins al 6 de març del 2023

Festival

La 10ª edició de la secció DOC-U, que és un espai d’exhibició per a l’alumnat de Cinema i Comunicació Audiovisual de les universitats, cicles formatius i escoles de cinema d’arreu d’Espanya, obre la convocatòria de curtmetratges per a la programació de la 26a edició del Festival DocsBarcelona, que se celebrarà del 18 al 28 de maig del 2023.

Es poden presentar curtmetratges documentals realitzats per estudiants, majors de 18 anys, durant els cursos 2021-2022 i 2022-2023 a qualsevol de les universitats, centres i cicles formatius i escoles de cinema de Catalunya i l'Estat. Cada universitat o centre educatiu pot presentar un màxim de 3 curts documentals de màxim 40 minuts de durada. Queden excloses les obres d’estudiants de Secundària i/o Batxillerat, així com propostes rebudes de centres d’estudi de Secundària.

Amb l’objectiu de donar suport al talent emergent del nostre país, aquesta 10a edició del DOC-U oferirà també un programa exclusiu d’activitats d’indústria presencials per promoure la internacionalització de les obres i el creixement professional dels seus creadors i creadores.

De la mà del Campus Nou Talent i del projecte Doc Around Europe, els directors i directores dels curts seleccionats assistiran a sessions privades de networking amb institucions i associacions del cinema i de formació amb representants de festivals de cinema nacionals i internacionals, així com responsables de distribuïdores de cinema documental i del sector audiovisual.

PREMIS

DOC-U és una secció competitiva. Amb l'objectiu de promocionar i difondre curtmetratges documentals del talent emergent europeu, l’obra guanyadora del DOC-U gaudirà dels següents premis:

Premi DOC-U al millor curtmetratge. Patrocinat per l'empresa de Barcelona 16nou, consisteix en 1000 € en lloguer de material d’equip de rodatge per la direcció del curt guanyador i d’una estatueta.

• El curt guanyador del premi DOC-U passarà automàticament a formar part de la programació dels diversos festivals membres del projecte Doc Around Europe: MakeDox (Macedònia del Nord), FIPADOC (França) i VERZIO (Hongria). El premi inclou transport i allotjament per a fins a dos membres de l’equip del curtmetratge guanyador, perquè puguin acompanyar la seva obra a la resta de festivals.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions estaran obertes del 6 de febrer a les 9 h al 6 de març del 2023 a les 17 h a través del formulari d’inscripció.

Per a més informació sobre les condicions de participació al DOC-U i abans de fer la inscripció, llegiu detingudament les bases d’inscripció i participació.