DocsBarcelona col·labora amb la Comissió Europea i el dret a l’educació de la infància

L’objectiu és conscienciar sobre la importància de l’educació en situacions d’emergència

El Festival DocsBarcelona sempre ha estat implicat amb els drets humans i enguany no es una excepció. Un any més, col·labora amb la Comissió Europea per defensar l’educació d’infants, adolescents i joves sigui quina sigui la seva situació, un dret fonamental al qual moltes persones del món han de renunciar. Ho farà a través de la seva Direcció General de Protecció Civil i Operacions d’Ajuda Humanitària Europea, DG ECHO. L’objectiu és conscienciar sobre la importància de l’educació en situacions d’emergència.

EDUCACIÓ, PASSI EL QUE PASSI

Amb el lema i el hashtag #EducationNoMatterWhat es vol fer èmfasi en que l’educació és un dret fonamental i una necessitat essencial per als nens i nenes de tot el món. Les diferents situacions de crisi humanitària arreu del món amenacen amb interrompre l’educació per als nens i joves i per això és crucial defensar el seu accés als coneixements, a desenvolupar el seu potencial i a poder tenir un futur brillant. L’educació no ha de ser interrompuda, sigui quina sigui la gravetat de la situació que aquests infants i joves viuen.

Competició de vídeo

Des de DG Echo animen els estudiants de diverses escoles o instituts d’Europa a participar en el concurs de vídeos ‘Educació en Moviment’, organitzat per la Comissió Europea en col·laboració amb VICE World News.

El concurs proposa que els joves europeus reflexionin sobre la importància de l’educació a través d’un petit vídeo de 5 o 10 minuts. La data límit per participar és el 12 de febrer.

El vídeo guanyador es coneixerà al març.

Les 'Hero Movies'

Ucraïna no és l'únic país en el qual l'accés a l'educació ha estat interromput, sinó que, malauradament, és el cas de milions d'infants atrapats en crisis humanitàries arreu del planeta. La Marie, la Hanan i la Sonia són tres joves de Burkina Faso, Síria i Ucraïna que comparteixen històries similars tot i viure a llocs del món tan diferents.

Estan determinades a reclamar i lluitar pel seu dret a l'educació, passi el que passi. Pots conèixer les seves històries a través de les anomenades 'Hero Movies', petits vídeos on podràs conèixer-les a elles, al seu professorat i les seves amistats.

"When I Grow Up"

DG ECHO, a més, ha produït un documental de 12 minuts en col·laboració amb els documentalistes Olivier Jobard i Claire Billet y l’organització MYOP. Es diu 'When I Grow UP', ('Quan jo creixi') i ens mostra la vida de tres joves ucraïnesos que plens de valentia i tenacitat tornen a l'aula malgrat viure en un país devastat per la guerra. El documental estarà acabat al març.