Guille Cascante

Director

Guille Cascante Portabella combina la seva feina com a productor al capdavant de la productora Goroka (Crims, Cites 2.0, Página Dos, Diario Vice, Mixtape) amb la realització i la direcció de documentals relacionats amb el vincle entre l'ésser humà i la natura, la seva gran passió.

Ha viatjat fins a les profunditats marines amb la sèrie documental Bubbles; ha navegat fins a la latitud 80 a l'Oceà Glacial Àrtic (Latitud 80); ha arribat al cor de Groenlàndia (La sonrisa del sol); ha acompanyat el navegant Dídac Costa fins al lloc més aïllat de l'oceà (Point Nemo) i ha creuat el Cap d’Hornos (Portraits at the Edge of the World) amb l'afany d'apropar al gran públic les històries d'aquelles persones que viuen als llocs més recòndits i extrems del planeta.

A Balandrau, infern gelat, Guille Cascante s'endinsa en el més profund de l'ànima humana per relatar un dels episodis més salvatges i desconeguts mai ocorreguts als Pirineus.

Pel·lícules
Guille Cascante

Balandrau, infern glaçat

El 30 de desembre del 2000, un temporal ferotge al Pirineu va acabar amb la vida de 9 persones al Balandrau. Un retrat de la tragèdia narrat pels supervivents.