Diana El Jeiroudi

Documentalista

Diana El Jeiroudi és directora de documentals, editora i guionista de pel·lícules que mostren les tensions i contradiccions sociopolítiques i es prolonguen en el temps.

La seva filmografia com a productora inclou la premiada Silvered Water - Syrian Acte portrait d'O. Mohamad & W. S. Bedirxan (Cannes 2014), i The Mulberry House de Sara Ishaq, nominada a l'Oscar (IDFA 2013). Al llarg dels anys, Diana ha donat suport a moltes carreres cinematogràfiques i ha tutelat talents a través de tallers professionals com DOX BOX, EuroDoc, Ex Orient, IDFA, Circle Women Doc Accelerator i Story Doc.

Els seus esforços per secundar i fer progressar la comunitat i la cultura del documental, especialment mitjançant la creació de DOX BOX com a primer festival de cinema documental de Síria, i després com a associació de suport al cinema documental amb seu a Berlín, li han valgut el reconeixement.

És membre de diverses acadèmies de cinema i xarxes professionals i ha format part de comitès i jurats cinematogràfics, entre els quals destaca el premi Golden Eye Documentary del Festival de Cannes.