Hélène Robert i Jeremy Perrin
Rising from the Tsunami
Forma part de
Rising from the Tsunami

Rising from the Tsunami

Hélène Robert i Jeremy Perrin

2019
68 min.
França
Japonès
Subtítols: català, castellà i anglès

Una història sobre fantasmes i esperits mostra com les onades del tsunami que va trasbalsar Japó segueixen vives en l’imaginari col·lectiu.

Fitxa tècnica

Mostrar
Direcció
Hélène Robert i Jeremy Perrin
So
Jeremy Perrin
Producció
Jean-Baptiste Fribourg / La Société des Apaches, Francis Forge for La Société des Apaches, Elisabeth Pawlowski for Baldanders Films , Elsa Minisini for Baldanders Films
Edició
Laurent Leveneur
Música
Elg
Sinopsi

Una història sobre fantasmes i esperits que mostra com les onades del tsunami que el 2011 va trasbalsar Japó segueixen vives en l’imaginari col·lectiu dels pobles que van patir la tragèdia. Observem amb incredulitat, la construcció d’un espigó immens al llarg de 400 km que bloquejarà per complet l’obertura al mar dels pobles de la costa de Tohoku.

L’onze de març de 2011, un tsunami sense precedents va assolar Japó, deixant al seu pas més 15.000 persones mortes i el país devastat. Aquesta onada mortífera va ser conseqüència d’un terratrèmol de magnitud 9 que havia tingut lloc aquella mateixa matinada. Pels habitants de la ciutat de Sendai, capital de la prefectura de Miyagi, el mar s’ha convertit en un element hostil. Des d’aleshores s’està construint un espigó immens mentre els desapareguts tornen a assaltar la vida des de les profunditats del mar. Igual que el mur ant-tsunamis s’estén per la costa, es multipliquen els casos de fantasmes i esperits que tornen a casa arreu del litoral japonès. El món visible i l’invisible conflueixen en aquesta terra de ningú on tot just s’està començant a reconstruir i a recuperar de la gran onada devastadora. Un recorregut misteriós i poètic a través de testimonis supervivents de la catàstrofe que mostren amb profunditat emocional com el tsunami va afectar les seves vides i com mantenen la creença que els esperits de les víctimes segueixen presents, fet que provoca que la seva presència es converteixi en quelcom real. Cada imatge, sorolli i sensació ens transporta en un món a mig camí entre la vida i la mort, on l’absència dels éssers estimats es fa més palpable que mai.

Sobre la direcció
Hélène Robert

Hélène Robert

Directora

Hélène Robert és realitzadora de documentals i fotògrafa formada en belles arts, i també col·labora...

Jeremy Perrin

Jeremy Perrin

Director

Jeremy Perrin és qualificat en Ciències polítiques i va començar a escriure per a projectes cultural...

Premis i festivals

Salem Film Festival
EUA, 2020
Cinéma du Réel
França, 2019
IDFA
Països Baixos, 2019
Hélène Robert i Jeremy Perrin
Rising from the Tsunami
Veure el trailer
Pel·lícules relacionades
Laura Poitras
Terror Contagion
Patricia Franquesa
Oh Dear Sara
Manuel Bauer
Vida Férrea
Alex Pritz
The Territory
Pere Puigbert
El vent que ens mou
Anaïs Taracena
El silencio del topo
Magnus Gertten
Nelly and Nadine
Myanmar Film Collective
Myanmar Diaries
Daniel Roher
Navalny