Alison Millar
Lyra
Forma part de
Lyra

Lyra

Alison Millar

2022
92 min.
Irlanda i Regne Unit
Anglès
Subtítols: català

El 2019 la periodista d’investigació i activista LGTBIQ+ irlandesa Lyra McKee va ser assassinada per la nova IRA. El film indaga en els motius de la seva tràgica mort.

Fitxa tècnica

Mostrar
Direcció
Alison Millar
Producció Executiva
Erica Starling Productions Ltd
Sinopsi

El 17 d’abril de 2019 Lyra McKee va ser assassinada a la ciutat de Derry (Irlanda) per la nova IRA. Tenia només 29 anys. La Lyra era una celebrada periodista d’investigació i activista LGTBIQ+ nord-irlandesa que va tenir el valor de fer les preguntes incòmodes que ningú al seu país semblava voler fer. Travessada pel conflicte estructural de la seva terra, la Lyra mai es va deixar aturar per la por amb la convicció que acabar amb la violència era possible. “Estic treballant en una història que implica fer-me preguntes sobre persones perilloses”. A partir d’aquesta afirmació el documental d’Alison Millar explora la vida de la Lyra i la seva tràgica mort posant l’accent en la seva brillant carrera periodística, els seus valors humans i el seu profund amor cap a Irlanda. Premiada a Sheffield 2022.

Sobre la direcció
Alison Millar

Alison Millar

Directora

Alison Millar és una de les cineastes documentals més respectades del Regne Unit i Irlanda. Ha guany...

Premis i festivals

DocsBarcelona - Premi Amnistia Internacional de Catalunya
Espanya, 2023
Sheffield International Documentary Festival
Regne Unit, 2022
Santa Barbara International Film Festival
Estats Units, 2023
Irish Film and Television Awards
Regne Unit, 2022
Belfast Film Festival
Regne Unit, 2021
Alison Millar
Lyra
Veure el trailer
{{ alt }}
{{ alt }}
{{ alt }}
{{ alt }}
{{ alt }}
{{ alt }}
{{ alt }}
{{ alt }}
Crítiques

El documental d'Alison Millar es nega a centrar-se en el martiri de McKee i, en canvi, ens dóna una idea de qui era realment... El que sorgeix és la imatge d'una dona dinàmica, talentosa i solidaria que tenia molt més a dir.

— Paul Whitington · Irish Independent

(...) Un homenatge que se sent alhora personal i vital, tant una introducció a una persona extraordinària com una reflexió elegíaca sobre una vida violentament truncada.

— Dan Einav · Financial Times

És una obra meravellosament elaborada que, a través dels esforços periodístics de Lyra, permet a aquesta talentosa escriptora explicar la seva pròpia història. Visualització imprescindible.

— Chris Wasser · Sunday Independent (Ireland)
Pel·lícules relacionades